Mintos

Opdateret: 18-01-2020

Mintos er en crowdlending platform, som startede i 2015. Måden hvorpå du tjener penge som investor er, at du investere i lån som fx. billån forbrugslån, forretnings-lån osv. Jeg havde i starten investeret i deres Invest & Acces produkt, som ikke tager højde for de kriterier man opstiller i Auto invest.

Jeg anvender nu Auto invest istedet for, hvilket nu passer mine kriterier. Skiftet har resulteret i et fald i mit Net Annual Return. Jeg forventer dog at disse resultater bliver forbedret med tiden.

Start dato for investering: 15-11-2019

Indsatte beløb: 2.400 €

Min nuværende portefølje af lån, på Mintos.

Inde på min Mintos bruger har jeg lavet flere forskellige Auto Invest strategier.

Jeg har valgt at opstille flere forskellige strategier, da jeg har nogle kriterier jeg gerne vil have opfyldt. Jeg bruger som vidt muligt kun at investere i lån som maks er 12 måneder. Jeg har dog en strategi op til 18 måneder, da jeg gerne vil sikre mig at mine penge hele tiden bliver geninvesteret. Denne er dog sat til at være min 9. prioritet.

Ellers har jeg sat de andre til at være minimum 11% i rente og en max løbetid på 12 måneder. Mine første 2 er dog med løbetid på kun 3 måneder. Yderligere har jeg også strategier hvor fokus er, at købe lån med en rabat på det sekundære marked. Jeg vil dog anbefale at man starter ud med en enkelt og en simpel Auto Invest strategi. Herefter kan man prøve sig frem med nogle flere, alt efter hvad man gerne vil opnå af “strategi”.

Fordele

Det helt store plus ved at investere på Mintos er, at du nemt opnår en god diversificering af dine lån. Det skyldes at du kan investere helt ned til 10€ på lån. Dermed kan du nemt minimere din risiko for at nogle af dine lån bliver “default”, hvor at lånmodtageren ikke kan betale lånet. Yderligere er der buyback garanti på lånene, hvorved at låne udbyderen køber lånet af dig, hvis lånmodtager ikke kan betale det tilbage.

Ulemper

En af ulemper ved Mintos er at deres gennemsnitlige afkast “kun” er 11%. Dette er et pænt afkast, men sammenlignet med andre Crowdlending platforme er det ikke så højt. Nogle af de andre platforme som er tilgængelige ligger omkring et gennemsnitligt afkast på 18%. Der er dog også væsentlig mere risiko i disse.