Måneden der gik | Januar 2020

Youtube

I januar måned har jeg oprettet en Youtube til bloggen. Jeg vil på denne lave løbende updates igennem måneden på diverse investeringer, finansielle nyheder og andre opdateringer. Hvis du kunne tænke dig at følge med på Instagram, så kan du følge med ved at klikke på ikonet nedenfor.

Billedresultat for youtube

Crowdlending

Crowdestor

Da der har været lidt kaos på i Crowdlending miljøet har jeg været forsigtig med, hvor jeg har investeret mine penge. Jeg har derfor holdt mig fra mindre platforme, som ikke er så gamle. Det lader dog til at jeg har valgt rigtigt med de to platforme, som jeg har investeret mine penge. Jeg har dog flyttet mit fokus væk fra Crowdestor, da denne er en af de yngre og mindre platforme. Dog er denne en af de andre platforme, som folk (inklusiv mig selv) føler er mere sikker idet at de er utrolig transparente i forhold til information.

Crowdestor er en platform som består af virksomheds lån. Mintos som er den anden P2P platform jeg har investeret i, fokuserer mere på kortvarige lån. Jeg har henover den sidste månedstid ændre mening og vil derfor primært fokusere på Mintos. Det skyldes at de klart er den største af alle platforme der er og så er de også den platforme, hvor du har bedst mulighed for at diversificere din investering.

Min nuværende konto på Crowdestor ser såldes ud.Indtil videre har min indtægt på Crowdestor set således ud

Og dermed får jeg ca 100kr fra Crowdestor hver måned. Dette kommer dog til at stige i fremtiden, da nogle af de lån jeg har investeret i, først begynder at give et omkring Juni måned.

Kunne du tænke dig at investere på Crowdestor så kan du ved at klikke her, få 1% i bonus af det investerede beløb de første 90 dage.

Mintos

På Mintos går det ganske godt. Jeg har her fået overført lidt over 10.000 kr i januar måned. Dog kan jeg ikke se det fulde afkast af dette endnu, idet at mange af investeringerne først begynder at give et afkast en månedstid efter den reale investering. Min nuværende portefølje på Mintos ser således ud:

Og mit overview ser således ud:

Jeg har her ændret mine kriterier for investering og har nu ændret det til at mine fleste lån skal have en MAX løbetid på 3 måneder, samt en rente på 11% (p.a). Dermed er den gennemsnitlige løbetid faldet helt til kun 4 måneder og 10 dage, imens den gennemsnitlige rente stadig er 11,84%. Dette er jeg meget tilfreds med og regner med at beholde disse indstillinger i et godt stykke tid.

Dermed ligger jeg nu over 100 kr i indtægt fra Mintos, hvilket jeg regner med stiger til 150-200kr i februar måned, idet at jeg stadig mangler at få afkast på nogle af mine investeringer. De to investeringer jeg lavede i januar var d. 04.01 og d. 21.01. Der går derfor et stykke tid inden den sidste investeringer begynder at give et pænt afkast.

Kunne du tænke dig at investere på Mintos så kan du ved at klikke her, få 0,5% i bonus af det investerede beløb de første 90 dage.

Du kan følge med i udviklingen af mine Crowdlending investeringer her

Aktier

(Skriver kort om investeringen, når denne passere 10.000 DKK)

Jeg har nu flyttet alle mine aktier fra Nordnet til Saxoinvestor. Hvis du vil vide hvorfor kan du klikke her.

Danske Bank.

Billedresultat for danske bank

Danske bank er det sidste stykke tid endelig kommet tilbage på sporet. Det skyldes at de har opjusteret deres forventninger for 2019, yderligere forventer man ikke, at deres bøde bliver nær så stor som man tidligere har regnet med. Dermed har jeg pt et afkast på 14,52% på min investering. Dog er det ikke værdistinging som er Alpha omega, men derimod deres udbytte.

Astralis.

Billedresultat for astralis

Efter at jeg fik mine Astralis aktier så jeg hurtigt at der ikke skete noget på markedet, til trods for at det eller var en yderst omtalt aktie. Da aktien var ”dødfødt” valgte jeg at sælge den så hurtigt jeg kunne, hvilket indtil videre var en fornuftig beslutning, da den senere hen faldt en del. Det kan selvfølgelig ske at den stiger meget i fremtiden. Dog vil jeg hellere allokere mine penge andre steder.

Pepsico.

Billedresultat for pepsico

Pepsico (Pepsi) er en af de aktier jeg har kigget længe efter. Lige siden jeg kan huske har jeg elsket Pepsi Max, så i stedet for bare at være forbuger valgte jeg at blive ”ejer” og jeg har derfor nu købt 10 aktier.

Jeg ser dette som en af de mere stabile aktier i min portefølje, da pepsi er en del af  ”stabilt forbrug”, hvorfor den ikke bliver påvirket meget af makroøkonomiske tendenser, som nogle aktier ellers vil gøre. Det som ellers gør Pepsi aktier interessant er, at de næsten er iblandt de famøse ”Dividend kings”. Det betyder at Pepsi næsten har forøget deres udbytte i 50 år. Det ligger på 47 år lige nu. Dermed ser jeg også denne investering som en meget sikker investering.

Pepsico er også ejer af Sodastream, som jeg er en flittig bruger af, hvilket bare gør investeringen endnu bedre.

The Krat Heinz Company.

Billedresultat for kraft heinz

Kraft Heinz havde jeg oprindeligt købt på den tyske børs. Jeg har dog valgt at skifte til den amerikanske. Dermed vil alle mine udenlandske investeringer være i valutaen USD. Hvilket jeg føler er mere ”sikkert” idet et tab på valutakurs som sådan ikke er et ”tab” før det er realiseret. Altså hvis jeg bliver ved med at investere i dollars, så for jeg både købt amerikanske dollars, hvor Dollaren er dyr, men også når den er billig. Hvorfor et jeg helst vil beholde mit amerikanske udbytte i Dollars og ikke få dette vekslet til DKK eller EUR.

Indtil videre har jeg dog haft et større tab på denne aktie og ligger dermed med et realiseret tab på 8%. Dog er dette dog også en aktie under stabilt forbrug, da de fleste mennesker vil spise Heinz produkter, selvom vi kommer i en recension. If it’s good enough for Warren Buffet, it’s good enough for me.

Realty income corp.

Billedresultat for realty income corp

Denne aktie er også en jeg har kigget på i lang tid. Det er en REIT (Real Estate Investment Trust), som udlejer ejendomme til diverse. Du kan tage et kig nærmere på deres portefølje her. Grunden til at jeg har købt denne aktie er fordi de udbetaler udbytte MÅNEDLIGT og det er der ikke mange aktier/virksomheder, som gør. Yderligere er de en af de få REITS som har haft voksende udbytte i så mange år, som de har. Realty income corp. Bliver nemlig snart en del af ” dividend aristocrats” som er virksomheder, der har udbetalt udbytte i 30 år. Derfor er de også en dyrere aktie end de to andre, idet at de har en væsentligt højere P/E ratio på 60. På denne aktie har jeg totalt et afkast på 7,48%. Denne er dog også blevet flyttet over til SaxoInvestor, hvorfor at jeg har er i rød.

Matas.

Billedresultat for matas

Matas A/S var årets første investeringer og der har indtil videre været en ganske god investering. Denne har jeg også flyttet fra Nordnet til SaxoInvestor, hvorfor jeg er i det røde. Jeg har dog et afkast på hele 17,19%. Denne har jeg dog også primært for et godt udbytte, dog er det også dejligt, hvis man på sigt kan få en pæn værdistigning på denne.

Og vi kender vist alle til Matas, samt har købt noget fra Matas før. I stedet for at købe noget fra Matas, kunne man jo købe noget af Matas og dermed støtte sin egen investering indirekte ;).

Der er generelt ikke så mange virksomheder, som udbetaler udbytte i Januar måned, dermed kan måneds udbytte til at se således ud:

Udbytte fra denne måned bestod af

Realty Income corp: 30,47 DKK

CIBUS: 78,47 DKK

Du kan følge med i udviklingen af mine aktier her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *